Säkerhet i skogen med jaktradio

24 juni 2022 lily_hansen

editorial

Det finns många anledningar till att jaga ute i skogen, till exempel skyddsjakt för att säkerställa trygghet för människor, tamdjur och egendomar. En annan orsak till jakt kan vara i viltvårdande syfte om någon djurart håller på att ta över ett område där det saknas naturliga fiender och den ekologiska balansen hotas.

För de jägare som befinner sig ute i skogarna behövs ett pålitligt kommunikationsmedel så att de kan ha koll på var de befinner sig i relation till varandra och undvika olyckor. I många fall är en jaktradio ett bättre alternativ än mobiltelefon, som ibland kan sakna täckning. 

 

Funktioner som passar dig

Två viktiga saker du behöver tänka på när du köper en ny jaktradio är vilken frekvens ni använder i jaktlaget, och om du behöver en analog eller en digital radio. Det finns en hel del fördelar med en digital radio, men dina val begränsas av vad de som du ska jaga tillsammans med redan använder. 

När du köper din nya radio kan du också välja till olika tillbehör som ett headset, extra batterier eller en antenn av något slag, för att öka räckvidden så att du inte riskerar att tappa kontakten med jaktledaren. 

 

Jaktradio

 

Satsa på det lilla extra

Väljer du en digital jaktradio får du ett bättre ljud, fler funktioner och längre räckvidd. Du kan också välja en radio med bluetooth och koppla den till hörselskydd eller trådlöst headset för att slippa krångliga sladdar. Lyssnar du genom någon form av hörlur riskerar du heller inte att missa något i kommunikationen.

Använder du hörlurar hör du samtalet isolerat från omgivningen och du undviker andra störande ljud. Skulle det vara så att du behöver kunna nås på mer än en frekvens behöver du inte köpa två radioapparater. Med en kombiradio är du alltid tillgänglig för den som behöver få tag på dig.

Fler nyheter