Odla bättre med växtbelysning led

25 april 2022 jonas olsson

editorial

Späda plantor behöver ljus för att växa, och den ambitiöse odlaren börjar säsongen tidigt med att förkultivera växterna inomhus. Sår du många fröer på en gång får du en mängd olika grönsaker och blommor, som du sedan kan plantera ut i ditt växthus. För att få ett bra resultat bör du skaffa växtbelysning led över din inomhusodling.

Dina växter kommer att trivas under din ledbelysning, och det bästa är att sådana lampor eller lysrör har lång varaktighet och drar lite ström. Du kan alltså ha ett sådant lysrör tänt länge utan att behöva oroa dig för att du slösar med energi. Det är också enkelt att köpa denna belysning på nätet.

Spara tid med förkultivering

Istället för att så fröer direkt på växtplatsen, kan du sätta ut plantor som redan har börjat växa. Du sparar värdefull tid och kan skörda fortare. Detta är särskilt bra för persilja, dill, gräslök och annat som du vill ha tillgång till under en lång säsong. 

Du riskerar inte heller att sätta fröer i onödan, utan bara de som gror under led växtbelysning blir utplacerade. Du sparar mycket pengar på att växterna hinner mogna fortare så att du får en större skörd under året. Plocka tomater, sallad och gurka hur ofta du vill. 

 

LED VÄXTBELYSNING

 

Lättare att lyckas med växterna

Barnen gillar att så fröer och kolla under lysröret hur det börjar växa i de små krukorna. Med ljus som ger vitalitet åt dina växter går processen så mycket fortare, och inget går till spillo. När väl frösådden är klar, behöver man bara vattna.

Du kan så fler olika sorters växter och blommor under din led växtbelysning efter hand som du planterar ut det som har börjat växa. Det är ett lätt sätt att lyckas med sina växter att använda en bra led växtbelysning. Snart ser du ser alla växter komma upp och frodas.

Fler nyheter