Flugfiske ökar i popularitet i Göteborg

23 februari 2021 lily_hansen

Den sport som en gång var ganska ovanlig har under de senaste åren ökat lavinartat. Flugfiske i Göteborg var tidigare något som få inbitna entusiaster höll på med, men idag är det så pass vanligt att det är svårt att vara ens tio personer i ett sällskap utan att minst en av dessa utövar flugfiske. Anledningen till det är dock oftast inte själva saken att fånga fisk, utan den naturupplevelse och sammanhållning som fisket ger.

 

Själv eller i sällskap

Sporten är fullt möjlig att utöva ensam, men det finns också möjlighet att vara två eller att vara delaktig i en grupp som till och med anordnar resor. Det enda man behöver är en riktigt bra utrustning, en viss kunskap och ett glatt humör. Och förstås att man inte är rädd för att stå i vatten och fiska. Men allt detta sammantaget gör att det blir en naturupplevelse som är utöver det vanliga. 

Det är inte heller så dyrt som man kanske tror att starta med flugfiske. Som nybörjare kan det vara klokt att investera i en utrustning som är bra men som samtidigt inte är alltför dyr. Det finns mycket prisvärd utrustning som man kan hitta, eller så kan man kombinera köpt utrustning med begagnad.  

 

 

Alla kan vara med

Vill man utöva flugfiske så kan alla vara med. Det finns barn som utövar sporten och sedan kan man fortsätta med det så länge man lever. Man kan hitta spön som är anpassade för såväl högerhänta som vänsterhänta, och det finns en mängd olika lösningar som man kan ta till om man vill gå utanför ramarna för det flugfiske som är vanligast. Med andra ord finns det inte någon ursäkt för att stå över sporten, om man tycker att det låter roligt och lockande att prova. Det är bara att dra igång.

Fler nyheter