Fisken värmer i alla väder

09 december 2019 admin

Det är i skydd av vinterns mörker som det är som mest ljuvligt att ge sig av ut på vägarna. Skuffen packad med fiskespön och allt som hör fiskandet till.
Sätena fyllda med förväntansfulla fiskare.

Man ska inte underskatta flugfiske i Göteborg på vintern. För denna kallaste av våra årstider erbjuder en unik upplevelse för den som vågar sig ut till sjöar och vattendrag för att pröva lyckan.

Faktum är att vintern gör att många aktiviteter blir till en helt ny upplevelse. 
Testa att till exempel löpa utomhus när det är kallt, snöigt och halt. Sä länge du anpassar din utrustning och teknik efter rådande förhållanden så blir många aktiviteter på vintern riktigt roliga.

Trots allt så lever vi i en region som är starkt förknippad med vintern. Toppen av vårt land ligger ju norr om polcirkeln, vilket innebär att solen aldrig stiger där på vintern eller sjunker på sommaren. 

Riktigt så exotiskt blir det inte i Halland under vintern, vilket innebär att man har god sikt under dagen när man beger sig ut till fiskevattnen. 

Så när den fullproppade bilen anländer till sjön i sällskap av gryningsljuset är det bara att hitta en schysst plats och börja förbereda sig för fiskandet.

Naturligtvis måste man pälsa på sig ordentligt när det är riktigt kallt. Speciellt om man har tänkt att gå ut i vattnet.
Nu har det ju varit dagar med nästan tio grader, trots att det är december. Men innan man vet ordet av så har det vänt mot det kyliga hållet igen. Därför är det bättre att packa på sig för mycket än för lite när det kommer till varma kläder.

Behöver du tips på vad man ska tänka på under vinterfisket så kan Flugfiskeshoppen.se bistå med goda råd. Hellre komma för förberedd än att komma underklädd och få ge upp för tidigt.

Fler nyheter