En dag som chaufför

04 maj 2020 lily_hansen

Om man arbetar som chaufför på ett fraktbolag som Ups följer varje dag vissa rutiner, men ingen dag är ändå den andra lik. När man kommer till arbetet så vet man i vilken ände man ska börja, som att man exempelvis ska hoppa i sin arbetsuniform. Men man vet inte vart man ska köra eller vilka människor man kommer att träffa. Såvida man inte har vissa fasta adresser på sin körlista. Men även då vet man oftast inte vad eller hur mycket, som man ska frakta. Eller huruvida man kanske också får med sig returer på tillbakavägen. Av chaufförerna på Ups, och andra fraktbolag, krävs det oftast att de ska slutföra sin rutt. Därmed kan tiden som arbetsdagen är slut vara lite flytande.

 

Hinder på vägen

Bilköer är tyvärr inte ett ovanligt fenomen i större städer, men för en Ups-chaufför så kan det ställa till stora problem i arbetsdagen. Många leveranser är tidsbestämda, och har man upphämtning eller leveranser till företag så måste man dessutom hinna dit innan de går på lunch eller hem för dagen. Ett annat möjligt hinder är även bilen själv. Även om fraktbolag som Ups noga ser över kvaliteten på sina fordon, så är det inte en omöjlighet att det kan ske fel såsom punkteringar eller motorfel. Då är det viktigt att en annan bil snabbt kan komma till undsättning och ta över de leveranser som annars hade frusit inne.

 

 

Glada och nöjda kunder

Tack vare att det finns ett identifikationsnummer på alla leveranser, så kan såväl avsändaren som mottagaren följa leveransen via internet eller appar hos ups och andra fraktbolag. På det sättet får man information om något gör att leveransen dröjer och man kan då i sin tur meddela sina eventuella kunder om den nya leveranstiden. Vetskapen borgar för glada om nöjda kunder och en tryggare logistik.

Fler nyheter