Beständig och vacker rabattkant

24 juni 2021 william eriksson

Har du ett ständigt slagsmål för att hålla rabatten och gruset eller gräset, ifrån varandra? När förhållandena är rätt, eller för din del fel, så växer det så att det knakar. Du hinner inte mer än att skapa en skarp linje innan det ser likadant ut igen. Eller värre. Visst vill du ha det snyggt, men ibland funderar du över om du inte ska gå boho chic och bara låta naturen ta över. För det känns som ett krig som du aldrig kommer vinna.

Men jodå, du kan vinna kriget och samtidigt få ett smycke i din trädgård. Med en rabattkant kan du få alla delar i trädgården att hålla sig på sin sida. Jaså, har du provat rabattkanter men haft ännu mer bekymmer än utan? Kan det vara så att du har använt dig av en typ av rabattkant där det finns mellanrum? Som rabattkanter med sammansatta träbitar eller rabattkanter som består av stenar som du sätter vid sidan om varandra? Eller takpannor?

Här kommer du inte förbi!

Är du ett fan av Sagan om Ringen? Då minns du säkert frasen: du ska inte passera! Om du tycker att det är en fantastisk fras så kan du skapa möjligheten att säga så till dina olika ytor varje dag om du vill. Vore inte det härligt? Det kan du om du använder dig av rätt rabattkant och dessutom en som passar in i naturen och som är mycket vacker. Rost och växtlighet är en känd och mycket vacker kombination som dessutom kan hjälpa dig i trädgårdskriget.

Med hjälp av cortenplåt får du helt ogenomträngliga kanter som dessutom ger din trädgård en ordnad och mycket vacker indelning. Det spelar ingen roll ifall du har en modern och exakt trädgård eller en trädgård som mer är i frodig engelsk stil. Och bäst av allt: du har vunnit trädgårdskriget!

Fler nyheter